Vitaminshield

Vitaminshield ondersteunt uw gezondheid, met vitaminen, mineralen en andere producten op basis van planten en kruiden.

Vitaminshield streeft in deze website, naar ons beste weten, informatie te geven die uw lichaam kan helpen ziekten te voorkomen of daadwerkelijk te bestrijden.

Vitaminshield richt zich op vitaminen, mineralen en extracten van planten en kruiden waarvan de ingredienten ook in de natuur voorkomen.
Dit vermindert de kans op bijwerkingen en schade aan het immuunsysteem. Zo blijven bijvoorbeeld de goede bacterieen in uw darmen beschermd, zij vormen een belangrijk onderdeel van uw immuunsysteem. Vaak kunnen de producten van de pharmaceutische industrie, antibiotica, schadelijk zijn voor uw immuunsysteem. Nadat u antibiotica heeft gebruikt zou u een kuur moeten doen om de bacterieen in uw darmen weer te herstellen. Ondertussen heeft u minder goede afweer tegen ziekten. De natuurlijke vorm van vitaminen, mineralen, planten en kruiden producten helpt uw lichaam bij de goede opname daarvan.

Producten van planten en kruiden kunnen het immuunsysteem versterken, maar ook direct bepaalde bacterieen en virussen bestrijden. Er zijn extracten waarvan bekend is dat ze een anti-bacteriele of antivirale werking hebben. Medische instellingen gebruiken deze planten en kruiden extracten waar de standaard antibiotica niet langer effectief zijn door meervoudige resistentie. In andere situaties worden plant en kruiden extracten gebruikt omdat een patient allergisch is tegen antibiotica. Vitaminen, mineralen, planten en kruiden extracten worden ook gebruikt als ondersteuning bij de behandeling tegen kankers.

Waarom vitaminen en mineralen supplementeren?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Alhoewel de doktor altijd zegt dat "als u gezond eet krijgt u alle vitaminen, mineralen, etc. binnen die uw lichaam nodig heeft", is de waarheid van die mening in onze huidige maatschappij zeer twijfelachtig. Allereerst, wist u dat de meeste artsen zelf supplementen nemen? U zou toch verwachten dat een arts goed eet, dus waarom zouden ze dan vitamine supplementen eten.

Gelet op de kwaliteit van veel van ons hedendaags voedsel, zou het zelfs onverstandig kunnen zijn om geen vitamine suppplementen te nemen. Wat moet je dan denken van het feit dat er steeds meer producten in de winkels komen die "verrijkt" zijn (in het engels "fortified") met 1 of meer vitaminen en mineralen. Als alleen maar gewoon gezond eten voldoende zou zijn dan zou dit toch niet nodig zijn. En onderzoek heeft laten zien dat deze supplementatie van vitaminen en mineralen aan het voedsel heeft geholpen bepaalde volksziekten terug te dringen. Dit bewijst ook, naar onze mening, dat iedereen iets zou moeten doen om je voedsel meer ondersteunend te laten zijn voor je immuunsysteem in de constante strijd tegen ziekte.

Bovendien zijn er veel mensen en omstandigheden die het noodzakelijk maken om vitamine en mineralen supplementen te gebruiken. Zo dat ook in deze omstandheden zekerheid bestaat dat er voldoende toevoer voor het lichaam is van vitaminen en mineralen.

Hoe gezond is ons voedsel

 1. We staan veel meer onder druk dan ooit tevoren, dit destabiliseert ons immuunsysteem, de verdediging die we hebben.
  Van allerlei kanten, druk van onze maatschappij, de manier waarop we leven, maar ook door het verslechterende milieu, de vervuiling, en veelal mindere kwaliteit van ons voedsel.
   
 2. Groenten, fruit en vlees zijn steeds meer geproduceerd op industriele manier op geerodeerde uitgeputte grond of zelfs op polystyreenschuim 'aarde'.
   
 3. Ons voedsel moet steeds langere transportwegen afleggen voordat het bij ons is. Dit is mogelijk doordat het kan worden gekoeld of ingevroren of op andere manieren geconserveerd (behandeling met conserverende middelen of gassen, etc.).
   
 4. Dit laat ons als consument prachtig uitziend voedsel dat echter een deel van z'n voedingswaarde verloren heeft.
   
 5. Van landbouwgronden wordt het uiterste gevergd, waardoor de grond uitgeput raakt. Een intensieve bemesting moet er voor zorgen dat gewassen toch snel kunnen groeien op deze intensief gebruikte landbouwgronden. Gewassen, zoals mais en andere granen, moeten met steeds sterkere pesticiden beschermd worden tegen insecten en ziekteverwekkers. Gewassen worden nu zelfs genetisch aangepast zodat er zonder schade aan de gewassen nog meer pesticiden kunnen worden gebruikt.
   
 6. De dieren voor vlees, melk en eieren productie zijn speciaal gekweekt om zo snel mogelijk te produceren. Hun voer is daarop speciaal afgestemd. Productie is vaak belangrijker dan kwaliteit van de producten. U heeft vast wel eens gehoord van "plofkippen" en "superkoeien", als typische voorbeelden van deze industriele veeteelt.
  Zonder vaak veel antibiotica ter bestrijding van ziekten kunnen deze dieren niet overleven. In de veeteelt proberen sommige boeren over te stappen op het gebruik van bepaalde plantenextracten ter bestrijding van ziekten. Daardoor willen ze de problemen verminderen die kunnen optreden bij het (overmatig) gebruik van antibiotica. Voorbeeld, meervoudig resistente bacterieen in kippevlees.
   
 7. Het is derhalve moeilijk voorstelbaar dat gewassen, vlees, de melk en eieren in onze winkels nog dezelfde kwaliteit zouden kunnen hebben als vroeger.
   
 8. Antibiotica in het vlees en in andere producten kunnen ook voor mensen een probleem worden. Vertrouwde medicijnen werken dan plotseling niet. Er kunnen resistente bacterieen in mensen terechtkomen door het eten van bijvoorbeeld vlees. Wij kunnen allergieen ontwikkelen, etc. etc.
   
 9. Pesticiden en andere substanties in ons voedsel met een hormoonachtige estrogene werking kunnen in ons lichaam grote problemen veroorzaken, zoals kanker.
  Deze stoffen kunnen extra instabiliteit veroorzaken in het menselijk lichaam.
   
 10. Weet u wat 'transvetzuren' zijn, of gehydrogeneerde of geharde vetzuren?
  Deze stoffen komen niet in de natuur voor! Het zijn vetten en ze worden aan veel producten toegevoegd zoals margarine en de meeste gebakken producten. De bedoeling is om de vloeibare plantaardige olie hard te maken bij kamer-temperatuur. Margarine, van plantaardige olie, wordt zo 'smeerbaar', andere producten zijn langer houdbaar.
  Alhoewel geharde vetzuren waarschijnlijk een heel goeie uitvinding zijn geweest voor de voedsel producerende industrie, zou het beter zijn als u er nog geen milligram van zou eten. Deze geharde vetten (transvetzuren) worden door de wetenschap intussen in verband gebracht met een grotere kans voor zowel het optreden van hart-aandoeningen (ze hebben een slecht effect op het cholesterol) en kanker!
   
 11. etc., etc.

Kunt u iets doen

Iedereen weet dat er een kwaliteitsverschil is als u echt verse groenten kunt eten of vlees of melk van vee van een organisch werkende boer bij u uit de buurt, die u kent en die u vertrouwt. En wat dacht u van zelfgebakken volkoren brood. Heeft u nog een echte slagerij in de buurt?
Zulk voedsel is niet te vergelijken met wat u koopt in de supermarkt. Bijvoorbeeld veel van wat brood heet heeft eigenlijk niet meer zoveel te maken met wat vroeger brood genoemd werd.

Gevolg van de bovengenoemde ontwikkelingen in de kwaliteit van ons voedsel zijn waarschijnlijk voor ons lichaam onder andere:

Als u in deze situatie bent dan lijkt het logisch als u zelf met vitamine en mineralen supplementen bijstuurt en aanvult. Zo voegt u de voedingsstoffen toe waarvan u niet voldoende binnenkrijgt en om te proberen de vervuiling in ons voedsel en het milieu te neutraliseren.

Met deze extra vitaminen en mineralen heeft uw lichaam een betere kans om het goed te redden in deze maatschappij en zal het u hopelijk een langer en gezonder leven met meer kwaliteit bieden.

Wat doet Vitaminshield voor u

Vitaminshield probeert u via deze weg te helpen met uw wens om zelf iets te doen aan uw gezondheid

Wij bij Vitaminshield besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan het activeren van uw immuunsysteem. Het is namelijk zo dat uw afweersysteem niet altijd op tijd merkt dat er iets (soms heel erg) fout is omdat de kwaal zich kan verstoppen. Het bestrijdt dan de kwaal niet of onvoldoende met alle gevolgen van dien. Hierbij spelen bijvoorbeeld bepaalde mineralen een belangrijke rol. Door supplementeren met die mineralen kan uw afweersysteem mogelijk beter bepaalde ziekten herkennen die zich anders kunnen verstoppen.

* Disclaimer: Statements made, or products sold through this web site, have not been evaluated by the Food and Drug Administration. They are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Products can not be ordered through this site.